Akademické gymnázium Štepánská

U_libeňského_zámku,_gymnázium

AG Štepánská

   Jméno: Akademické gymnázium Štepánská

   Adresa: Štepánská 22, Praha 1, 110 00

   Typ školy: Veřejná

   Web: www.agstepanska.cz

 

Akademické gymnázium s dlouholetou a bohatou historií. Je spojeno s řadou významných absolventů, studentů či profesorů jako Josef Jungmann, Václav Kliment Klicpera, Josef Kajetán Tyl, Bedřich Smetana,  Jan Neruda, Karel Čapek a mnoho dalších. Vyučují se zde nejrůznější cizí jazyky od latiny přes řečtinu až po povinnou angličtinu, ze které pak studenti mohou získat certifikáty FCE nebo CAE. Výběr volitelných předmětů je taktéž velice pestrý. K dispozici jsou navíc nepovinné předměty – například komorní hra, výtvarný a divadelní kroužek či různé sporty. Stravování v jídelně ZŠ Vodičkova.

 

Délka studia: 4 roky – denní

Obory:  79-41-K/41 – Gymnázium

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalita výuky
Zázemí a vybavení
Vstřícnost školy
Stravování
Nálada a spolužáci

Please rate this

Vložit vlastní recenzi školy

Počet recenzí: 22 - “Akademické gymnázium Štepánská

  1. Recenze od: Sabina

    Dobrá škola, mohu jen doporučit. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  2. Recenze od: Verča

    Dobrá škola, kdysi jsem se tam učila a doopravdy nejlepší škola.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  3. Recenze od: minidejvis

    Výuka jazyků je dobrá. Velkou výhodou je také skvělá dopravní dostupnost školy v centru Prahy na metru. Nevýhodou je zase absence školní jídelny takže se musí docházet jinam. Na škole panuje přátelská atmosféra

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  4. Dobra škola

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  5. Recenze od: MMMM

    Super škola, doporučuji. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  6. Recenze od: l.c.

    Dobrá škola, slušný přístup kantorů k žákům, občas může svou obtížností pozlobit méně zdatné studenty.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  7. Recenze od: k.d

    AG není špatná škola, je jen trochu náročnější. Dostupnost je velmi dobrá a přistup kantorů k žákům (po prváku se to zlepší) není špatný. Ale co mě opravdu štve je ta absence jídelny.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  8. Toto gymnázium dbá na kvalitní výuku a proto je studium mírně náročnější. Výuka jazyků je dobrá. Velkou výhodou je také skvělá dopravní dostupnost školy v centru Prahy na metru. Nevýhodou je zase absence školní jídelny takže se musí docházet jinam. Na škole panuje přátelská atmosféra.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  9. Recenze od: klarka13

    Dobrá škola’ Doporučuji! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  10. Recenze od: fet:mom

    Velice kvalitní skola, ale vyuka je dost narocna a pro nervove labilnejsi lidi nedoporucuji. Skoda, ze tam není jídelna, na jídlo se musi chodit do 200m vzdalene zakladni skoly. Jinak ale vrele doporucuji :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: -2
  11. Recenze od: Eri-cka

    Na tomto gymnáziu je studium pro některé možná trochu náročné, ovšem výuka je velmi kvalitní a studentům dá dobré předpoklady. Škola především exceluje ve výuce jazyků.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +1
  12. Recenze od: xxx

    Super škola akorat trochu těžší. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  13. Recenze od: aliki+

    Opravdu dobrá škola…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  14. Recenze od: dannys123

    Toto gymnázium dbá na kvalitní výuku a proto je studium mírně náročnější. Výuka jazyků je dobrá. Velkou výhodou je také skvělá dopravní dostupnost školy v centru Prahy na metru. Nevýhodou je zase absence školní jídelny takže se musí docházet jinam. Na škole panuje přátelská atmosféra.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  15. Recenze od: Anna Jahodářová

    Skvělá škola! Moc těžká, ale každý si ji zamiluje. První dva měsíce jsou hrozný šok, ale pak už to jde celkem dobře. Jde taky o to, jaké dotanete profesory, a jaký bude kolektiv ve třídě. Ale rozhodně nejlepší gympl v Praze!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  16. Toto gymnázium mě skvěle připravilo do života, učitelé bezvadní, prostě super

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  17. Recenze od: ona

    Super škola (y) :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  18. Recenze od: Jana Vraštilová

    škola dbá na kvalitní výuku , je trochu více náročná. Výuka jazyků na velmi dobré úrovní, zrovna tak zázemí. Bylo opoměno na stravu studentů. Dopravní dostupnost školy v centru Prahy na metru. hodnotím za 4****

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  19. Recenze od: akademik

    Nádherná budova školy v centru Prahy, skvělé zázemí a kvalitně vybavené třídy. Jídelna na blízké ZŠ, což je asi jedinným negativním bodem na celém AG. Velký výběr seminářů, zájezdů do zahraničí, skvělé jazyky a fajn školní akce.
    Učitelé jako asi všude ochotní i podrazáci, ale převažují ti dobří, vstřícní a kteří naučí.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +3
  20. Recenze od: desierto

    Toto gymnázium dbá na kvalitní výuku a proto je studium mírně náročnější. Výuka jazyků je dobrá. Velkou výhodou je také skvělá dopravní dostupnost školy v centru Prahy na metru. Nevýhodou je zase absence školní jídelny takže se musí docházet jinam. Na škole panuje přátelská atmosféra.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: 0
  21. Recenze od: Alesone

    Jedná se o školu s dlouhou historií, kde se předčí výuka nad ostatními mimoškolními aktivitami, proto je pro uchazeče vhodné, aby zvážil, zda-li je ochoten obětovat spoustu svého volného času pro studium. Na druhou stranu se jedná o velice kvalitní výuku, která nabízí mj. kromě latiny i řadu jiných volitelných jazyků.
    Jediná nevýhoda této školy je ta, že zde není žádná školní jídelna, tudíž žáci musejí docházet do nedaleké jídelny.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +2
  22. Recenze od: l.b.

    AG je sice jedno z náročnějších gymnázií, ale pokud máte zájem o dobré profesory a výuku tak sem ) v prvním ročníku zažijete nejspíš trochu stresu ze známek a tempa, ale zvyknete si, vřele doporučuji, neměnila bych.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Přínosnost recenze: +7